Nooit meer op dieet, wel een gewone, relaxte relatie met eten!
Waarom is afvallen zo moeilijk?

In de praktijk blijkt het dus inderdaad best ingewikkeld. Je begint je dag goed. Dan komt er een deadline op werk. Je mist je trein. Je kind werkt niet mee in de ochtendspits. Soms weet je niet eens precies wat de reden ook. Hoe dan ook, ook deze dag lukt het je niet om verantwoord te eten. Er is teveel onrust in je lijf, in je leven. Je bent er niet helemaal bij en eet gedachteloos dingen die je helemaal niet had willen eten. Heb je dan toch een gebrek aan wilskracht?

Ik wil niet meer op dieet!

Wat je echt niet wil: je wil nooit meer op dieet, geen calorieën meer tellen! Dat heb je al zo vaak geprobeerd. Uiteindelijk zonder resultaat. Misschien heb je een koolhydraatarm dieet gedaan (terwijl je brood zo lekker vindt!) of punten geteld (en de hele dag door honger gehad). Wat je ook niet meer wil: de hele dag dat dwangmatige nadenken over wat je wel en niet zou moeten eten.

Maar wel een gewicht dat bij me past!

Wat je wel wil? Je wil een normale relatie met eten! Je wil lekker in je vel zitten en kunnen genieten van eten. Je energiek en gezond voelen en afvallen naar een gewicht dat bij jou past. En vooral wil je geen strijd meer met eten. Je wil een gewone, gezonde relatie met eten. En rust in je eetpatroon en in je hoofd.

Tevreden zijn met jezelf. Niet alleen als je een dag heel verantwoord hebt gegeten. Je wil kunnen genieten van eten. Maar ook kunnen genieten van een stuk taart. En van een gezond soepje boordevol groenten. Je zou gewoon datgene willen eten wat je lijf nodig heeft om energiek en fit te zijn!

Wat gaan we precies doen?

Ik ga met jou kijken waar het wringt, en vooral ook waar het al goed gaat. Hoe zijn je eet- en leefstijlgewoonten nu? Slaap je goed? Hoe zit het met stress in jouw leven? Hoeveel beweeg je, hoe maak je tijd voor jezelf om tot rust te komen? Wat heb je al geprobeerd? Wat zijn je sterke kanten? Heb je steun in je omgeving?

Dan gaan we op zoek naar je motivatie. Waar word je enthousiast van? Wat vind je belangrijk? Wat is je doel? Wil je afvallen, vooral fitter zijn, gezond oud kunnen worden? Kunnen spelen met je kind, de trap op rennen zonder te hijgen? In de spiegel kijken en jezelf kunnen accepteren?

We kijken naar gedachten die je misschien in de weg zitten. Naar emoties waarop je helemaal niet zit te wachten. We kijken naar de hulptroepen die je kunt inschakelen. We kijken naar de omstandigheden waar jij in zit. In hoeverre is dit het goede moment voor jou om aan de slag te gaan?

Het gaat om jou!

Ik geloof in kleine veranderingen, die bij jou passen, en die levenslang vol te houden zijn. Zonder dat het als ”levenslang” aanvoelt. Ik vind het heel erg belangrijk dat jij zelf bepaalt wat je wil aanpakken. Je zult van mij dus ook geen dieet krijgen, ik ga je niet wegen, en je krijgt ook geen regels. Want nogmaals: het gaat om jou en wat bij jou en jouw leven past.

Ik werk met elementen uit ACT (acceptance en commitment therapy) en gebruik tools uit de positieve leefstijlverandering. De basis voor gezonde voeding ligt bij de voedingspiramide van PuurGezond.

Praktische info

We hebben een aantal coachsessies waarin ik je een-op-een begeleid. Tussen de coachsessies in hebben we contact per mail. Zo kan ik je ook opdrachten of vragen meegeven zodat je zelf thuis verder kunt. Als je doel bereikt is voor jou, sluiten we het traject af.

De coachsessies hebben we in mijn werkruimte bij mij thuis. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en we zitten in een rustige ruimte.

Kennismaken? Graag!

Leuk als je kennis wil maken! Ik nodig je graag uit voor een korte wandeling bij mij in de buurt. Zo kunnen we kijken of het klikt en kun je al je vragen aan me stellen. Natuurlijk is dit gesprek gratis.

Aanbod 1: uitgebreide check van jouw eet- en leefstijl

Het kan zijn dat je alleen een uitgebreide check wil op je eetpatroon en leefstijl. Je wil weten hoe het ervoor staat en dan kun je daarna met mijn advies zelf verder. Het kan ook zijn dat je een specifieke vraag hebt waar je een antwoord op wilt krijgen.

Na deze uitgebreide check weet jij waar jouw focus ligt en wat je kunt veranderen om je eet- en leefstijl positief te veranderen. Je krijgt een uitgebreid advies waarmee je zelf aan de slag gaat.

We hebben voor een check twee gesprekken: in het eerste gesprek vraag ik je de hemd van het lijf en maak vervolgens een advies. Dat bespreken we in een tweede gesprek. Kosten voor twee gesprekken en uitgebreid advies zijn € 150.

Samenvattend:

 • gratis kennismakingsgesprek;
 • 1e gesprek om informatie te verzamelen rondom je eet- en leefstijl;
 • uitgebreid, uitgeschreven advies;
 • 2e gesprek waarin we het advies bespreken;
 • investering is € 150.

‘Ik was het zat om niet lekker in mijn vel te zitten. Ik bewoog te weinig en at niet altijd even gezond, dat wist ik ook van mezelf. Maar om er zelf iets aan te doen, dat lukte me niet.”

4 coachsessies Een nieuwe kijk op mijn eten

Je wil echt een verandering in e eet- en leefstijl maar je weet niet waar je moet beginnen. Samen komen we daar wel uit! We kijken naar je eet- en leefstijl van nu. Wat is je doel, hoe kunnen we daaraan invulling geven? Wat zou de eerste stap naar verandering kunnen zijn? Waarvoor ben je gemotiveerd?

We hebben gesprekken maar ik geef je ook opdrachten en tips. Als je dat wil geef ik je menu’s of recepten. We hebben ook contact via de mail zodat je tussen de gesprekken door zelf verder kunt.

Na dit traject heb je je doel helder en weet je welke acties daaruit volgen voor jou. Je hebt de eerste stappen naar een andere eet- en leefstijl gezet. Je weet hoe je verder kunt. Je hebt rust in je hoofd gekregen. Je gedachten en emoties rondom eten zitten je minder in de weg.

Kosten voor vier gesprekken van een uur, inclusief mailen, opdrachten en tips zijn € 269. Je mag rekenen op ongeveer drie maanden begeleiding.

Samenvattend:

 • gratis kennismakingsgesprek;
 • 1e gesprek waarin we kijken hoe je er nu voorstaat voor wat betreft je eet- en leefstijl;
 • 2e gesprek waarin we kijken naar je motivatie en doel;
 • 3e en 4e gesprek waarin we je acties nagaan en naar gedachten en emoties kijken;
 • motiverende mails tussen de gesprekken zodat je gefocust blijft;
 • opdrachten, tips, praktische tools, afhankelijk van je vraag;
 • investering is € 269; tijdsduur ongeveer 3 maanden.

Inekes aanpak is geen lijstje met toegestane en verboden voedingsmiddelen, maar inzoomen op hoe eten voor jou werkt en wat je nodig hebt. Ze stelt veel vragen waardoor je zelf dingen gaat inzien. Ik kreeg praktische opdrachten waarmee ik een andere manier van omgaan met eten begon te ontwikkelen. Ik ben nu op het punt dat ik goed weet wat ik wil, wat voor mij de uitdagingen zijn en hoe ik daar mee om kan gaan. ”

meer coachsessies?

Het kan natuurlijk dat je meer tijd nodig hebt (of jezelf meer tijd gunt). We kunnen het bovenstaande traject verlengen met zoveel sessies als jij nodig hebt. Een gesprek van een uur is € 62,50 en voor een half uur is dat € 31,25.

Met extra coachsessies zet je nog meer stappen richting een gezondere en betere eet- en leefstijl. Je eerste stappen zijn een gewoonte en een vanzelfsprekende verandering geworden. Als je een terugval hebt weet je waardoor dat komt en kun je die ook weer herstellen.

vergoeding

Bij veel zorgverzekeraars wordt vanuit de aanvullende verzekering een aantal gesprekken bij een gewichtsconsulent vergoed. Omdat ik dat ben kom je daarvoor in aanmerking als jouw verzekering vergoedt. Kijk hiervoor op https://www.gewichtsconsulenten.nl/vergoedingenoverzicht/