In een halve dag in een supergezellige workshop echt alles leren wat je moet weten om zelf zuurdesembrood te kunnen bakken!

Zuurdesem, insnijden, opbollen….

Je hebt al een paar keer geprobeerd om zelf brood te bakken. Dat lukte best aardig. Maar hoe je nou een starter maakt, dat is je niet duidelijk. En wat wordt nou precies bedoeld met opbollen, insnijden en een bulkrijs? Zitten er nu wel of geen goede gluten in spelt? Waar laat je je zuurdesem als je niet elke dag wilt bakken?

Gezellige workshop

Ik laat je in een workshop van 4 uur zien en zelf ervaren wat je moet weten om thuis aan de slag te kunnen. We gaan kneden, opbollen, vromen. Ik laat je zien hoe je een zuurdesem maakt en onderhoudt. Ik leg je het verschil uit tussen een moederdesem en een werkdesem. We doorlopen het hele proces: van mengen en kneden tot bakken en je gaat met je zelfgebakken brood en bolletjes naar huis!

Is dat moeilijk, zelf brood bakken?

Zelf brood bakken is makkelijk maar ook best een kunst. Zeker als je alleen water, meel en zout gebruikt. Je gebruikt een desem voor het rijzen. Na mijn workshop kun je overigens ook met gist of een voordeeg aan de slag. Net wat je het makkelijkst vindt. De basis is namelijk altijd hetzelfde: mengen, kneden, voorrijs, opmaken, narijs, insnijden, bakken.

Zelfs uitleg en hulp na de workshop!

Als je mijn workshop hebt gevolgd, snap je wat er in broodrecepten staat. Je kunt daardoor elk recept zelf gaan uitproberen. En lukt het niet, dan kun je me altijd appen of mailen met je vragen.

Praktische info

Een workshop volg je bij mij thuis. Daar is een grote, ruime keuken met genoeg plek voor 3 of 4 personen. 5 personen is bespreekbar. Met zo’n klein groepje krijg je alle aandacht die je nodig hebt!

De workshop duurt 4 uur. Je boekt een workshop met je eigen groepje, op een door jullie zelf in overleg met mij gekozen datum en tijd. De kosten zijn voor 3 personen € 120. Voor 4 personen is dat € 140 en voor 5 personen komt het op € 150.

Uiteraard is koffie, thee en wat lekkers inbegrepen. Vooraf krijg je uitgebreide informatie. Recepten krijg je mee naar huis. En natuurlijk je eigengebakken brood!

rijzen in een rijsmandje

.

vormen en opbollen

insnijden
i

Een greep uit de reacties:

” Een workshop broodbakken bij Ineke, dat is supergezellig, leerzaam en erg lekker. Zowel de lunch als het lekkers wat je zelf gemaakt hebt en mee naar huis neemt.”

”Op de terugweg waren we het er alle drie over eens dat we een leuke, leerzame en gezellige middag hadden met elkaar. Gisterenavond van het mooie brood en broodjes geproefd en het smaakte heerlijk. Mijn man heeft een bakkerij achtergrond en hij was vol lof over het resultaat van onze bakmiddag. Leuk hé!”

“Wat een feestje deze workshop bij Ineke! Veel geleerd, uitstekend verzorgd, heerlijke lunch in fijne tuin en beladen met brood en koekjes naar huis.”

”Deze workshop stimuleert om zelf brood te gaan bakken. Het was erg leerzaam en ook een gezellige dag. De info is best veel maar wel op een relaxte manier. De locatie is geweldig! ”