desembrood

Zelf brood bakken is best wel een kunst, zeker als je alleen water, meel en zout gebruikt. Je maakt dan een desem om je brood te laten rijzen. Ik leg je in een workshop van 4 uur de basisvaardigheden uit om zelf aan de slag te gaan. Ik leer je een desem te maken en onderhouden, ik leer je wat voorrijs en narijs is, we kneden, vouwen en gaan het brood opmaken.

brood met gist

Maar brood met gist, bijvoorbeeld gemaakt met een voordeeg is ook een hele goede methode om brood te maken! Uiteindelijk maakt het niet zo heel veel uit waarmee je begint. Brood bakken betekent namelijk altijd: mengen, kneden, voorrijzen, opmaken, narijzen, insnijden, bakken. En of je dan bakt met gist of met desem, dat zie je thuis dan wel weer.

meer info

In een vier uur durende workshop leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om thuis te gaan bakken. Een workshop kun je volgen met 3, 4 of 5 personen. De kosten zijn voor 3 personen € 120, voor 4 personen € 140 en voor 5 personen € 150. Je bepaalt zelf met wie je komt, datum in overleg. Je hebt dus een workshop alleen met je eigen groepje.

Een workshop doe je bij mij thuis. Daar is een ruime keuken met genoeg plek voor 3, 4 of zelfs 5 personen. Op deze manier krijg je alle aandacht die je kunt gebruiken! Vanzelfsprekend werken we met uitsluitend biologische ingrediënten.

Een workshop is in principe mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van ongeveer 10 tot 2, of op zaterdag van 1 tot 5 uur. Datum kiezen we in overleg. Koffie en thee met wat lekkers, of een lunch met zelfgebakken brood staan voor je klaar. Je krijgt vooraf uitgebreide informatie, je krijgt recepten mee, en je kunt me na afloop van de workshop altijd appen als je ergens opeens niet meer uitkomt. Vind ik leuk!

Een greep uit de reacties:

” Een workshop broodbakken bij Ineke, dat is supergezellig, leerzaam en erg lekker. Zowel de lunch als het lekkers wat je zelf gemaakt hebt en mee naar huis neemt.”

“Wat een feestje deze workshop bij Ineke! Veel geleerd, uitstekend verzorgd, heerlijke lunch in fijne tuin en beladen met brood en koekjes naar huis.”

”Het is een leuke ervaring om onder professionele leiding te koken. Topsfeer.”

“Heel waardevol door het plezier en het lekkere eten. Ik heb geleerd dat ik heel lekker kan eten zonder smaakversterkers etc. Dat wist ik al maar nu zelf ook zo gekookt. Leuk!”

”Verrassende recepten met mooie smaakcombinaties. En attent dat we vooraf zoveel algemene informatie kregen over en rond vegetarisch eten. Ik zou het zeker aanbevelen. Ineke heeft een liefde voor koken en voeding en haar ”nieuwe kijk op eten” is er een die mij erg aanspreekt: vers, zelfgemaakt en gevarieerd.”

”Deze workshop stimuleert om zelf brood te gaan bakken. Het was erg leerzaam en ook een gezellige dag. De info is best veel maar wel op een relaxte manier. De locatie is geweldig! ”