desembrood

Zelf brood bakken is best wel een kunst, zeker als je alleen water, meel en zout gebruikt. Je maakt dan een desem om je brood te laten rijzen. Ik leg je in een workshop van 4 uur de basisvaardigheden uit om zelf aan de slag te gaan. Ik leer je een desem te maken en onderhouden, ik leer je wat voorrijs en narijs is, we kneden, vouwen en gaan het brood opmaken.

brood met gist

Maar brood met gist, bijvoorbeeld gemaakt met een voordeeg is ook een hele goede methode om brood te maken! Uiteindelijk maakt het niet zo heel veel uit waarmee je begint. Brood bakken betekent namelijk altijd: mengen, kneden, voorrijzen, opmaken, narijzen, insnijden, bakken. En of je dan bakt met gist of met desem, dat zie je thuis dan wel weer.

meer info

In een vier uur durende workshop leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om thuis te gaan bakken. Een workshop kun je volgen met 3, 4 of 5 personen. De kosten zijn voor 3 personen € 120, voor 4 personen € 140 en voor 5 personen € 150. Je bepaalt zelf met wie je komt, datum in overleg. Je hebt dus een workshop alleen met je eigen groepje.