Hulp bij afvallen in Leiden

Afvallen zonder dieet: zo kun je je eetpatroon veranderen en weer gezond, lekker, en met plezier eten.

Waarom is afvallen zo moeilijk?

Je weet het allemaal. Wat een gezond eetpatroon is. Dat je groente en fruit ‘’moet’’ eten, en volkoren granen, en ook een paar keer peulvruchten, en niet teveel vlees, en zo min mogelijk bewerkte producten. Aan je kennis over eten ligt het niet. En toch lukt het je niet. Want de praktijk blijkt anders. Er is een deadline op werk. Je mist je trein. Je kind werkt niet mee in de ochtendspits. Soms weet je niet eens precies wat de reden is.

Hoe dan ook, het lukt je deze dag niet om verantwoord te eten. Er is teveel onrust in je lijf, in je leven. Je bent er niet helemaal bij en eet gedachteloos dingen die je helemaal niet had willen eten. Heb je dan toch een gebrek aan wilskracht?

Ik wil wel afvallen maar niet meer op dieet!

Wat je echt niet wil: je wil nooit meer op dieet, geen calorieën meer tellen! Dat heb je al zo vaak geprobeerd. En uiteindelijk zonder resultaat. Je valt namelijk wel af, maar je komt ook weer aan.
Misschien heb je een koolhydraatarm dieet gedaan (terwijl je brood zo lekker vindt!) of punten geteld (en de hele dag door honger gehad). Je hebt nu zoveel voedingsadviezen gekregen dat je gewoon niet meer weet wat je moet doen.

Wat je ook niet meer wil: de hele dag dat dwangmatige nadenken over wat je wel en niet zou moeten eten. Eten in goed en slecht verdelen. Etentjes uit de weg gaan omdat je dat te ingewikkeld vindt. Eten zien als iets waar je eigenlijk niet van mag genieten.

Hulp bij afvallen in Leiden

Ik wil een gewicht dat bij me past en een normaal eetpatroon

Wat je wel wil? Je wil een normale relatie met eten! Je wil lekker in je vel zitten en kunnen genieten van eten. Je energiek en gezond voelen en afvallen naar een gewicht dat bij jou past. En vooral wil je geen strijd meer met eten. Je wil een gewone, gezonde relatie met eten. En rust in je eetpatroon en in je hoofd.

Tevreden zijn met jezelf. Niet alleen als je een dag heel verantwoord hebt gegeten. Je wil kunnen genieten van eten. En dus ook kunnen genieten van een stuk taart. En van een gezond soepje boordevol groenten. Je zou gewoon datgene willen eten wat je lijf nodig heeft om energiek en fit te zijn!

Wat gaan we precies doen?

We gaan het diëten loslaten. In plaats daarvan gaan we een gezonde basis opbouwen. Als je daar behoefte aan hebt krijg je concrete stappenplannen rondom je eten.

Ik ga met jou kijken waar het wringt, en vooral ook waar het al goed gaat. Hoe zijn je eetgewoonten nu? Slaap je goed? Hoe zit het met stress in jouw leven? Hoeveel beweeg je, hoe maak je tijd voor jezelf om tot rust te komen? Wat heb je al geprobeerd? Wat zijn je sterke kanten? Van wie krijg je steun? In hoeverre is dit het goede moment voor jou om aan de slag te gaan?

We kijken naar gedachten die je misschien in de weg zitten. Naar emoties waarop je helemaal niet zit te wachten. En wat we met die gedachten en emoties kunnen.
We gaan ook samen kijken wat jou motiveert. Waar word je enthousiast van? Wat vind je belangrijk? Wat is je doel? Wil je afvallen, vooral fitter zijn, gezond oud kunnen worden? Kunnen spelen met je kind, de trap op rennen zonder te hijgen? In de spiegel kijken en jezelf kunnen accepteren?

Wat is het resultaat?

Met dit traject werken we aan een goede relatie met eten. Je hebt weer vertrouwen in jezelf over wat je eet. Je volgt geen dieet meer. En je bent niet meer de hele tijd bezig met eten. Je gaat weer gewoon, gezond, relaxt eten, zonder regels en je kunt ook weer genieten van eten.

Eerlijk is eerlijk: bij veel vrouwen is de relatie met eten verstoord geraakt en daarom is het ook best moeilijk om weer een gewone relatie met eten te hebben. Hoe ver jij daarin komt met mijn begeleiding is dus niet van tevoren te zeggen. Na dit traject ga je zelf gewoon verder. Je hebt de stappen gezet naar verandering. En je hebt inzicht gekregen in jouw relatie met eten en handvatten gekregen hoe je zelf verder kunt.

Het gaat om jou!

Ik geloof in kleine veranderingen, die bij jou passen, en die levenslang vol te houden zijn. Zonder dat het als ”levenslang” aanvoelt! Ik vind het heel erg belangrijk dat jij zelf bepaalt wat je wil aanpakken. Je zult van mij dus ook geen dieet krijgen, ik ga je niet wegen, en je krijgt ook geen regels. Want nogmaals: het gaat om jou en wat bij jou en jouw leven past.
Ik werk met elementen uit ACT (acceptance en commitment therapy) en gebruik tools uit de positieve leefstijlverandering. De basis voor gezonde voeding ligt bij de voedingspiramide van PuurGezond.

Werkkamer Een nieuwe kijk op eten

Praktische informatie

We hebben een aantal coachsessies waarin ik je een-op-een begeleid. Tussen de coachsessies in hebben we contact per mail. Zo kan ik je ook opdrachten of vragen meegeven zodat je zelf thuis verder kunt. Als je zover bent dat je zelf verder kunt, en je doel bereikt is danwel haalbaar is geworden, sluiten we het traject af.

De coachsessies hebben we in mijn werkruimte bij mij thuis in Leiderdorp, vlakbij Leiden. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en we zitten in een rustige ruimte.

Kennismaken? Graag!

Leuk als je kennis wil maken! Ik nodig je graag uit voor een korte wandeling bij mij in de buurt in Leiderdorp. Zo kunnen we kijken of het klikt en kun je al je vragen aan me stellen. Natuurlijk kost dit gesprek je niets, alleen een half uur van je tijd.

Ineke van Spelde voor hulp bij afvallen in Leiden

Hulp bij afvallen in Leiden

Aanbod 1: uitgebreide check

Wil je een uitgebreide check op je eetpatroon en leefstijl? Weten hoe het ervoor staat en welke stappen je zelf kunt beginnen te zetten?

We kijken naar je eetpatroon, en ook naar hoe je slaapt, hoeveel je beweegt, hoe goed je slaapt en hoeveel stress en ontspanning je in je leven hebt. Na deze check weet je hoe het ervoor staat. We bespreken dit in een volgende afspraak. Daarna welke stappen je kunt gaan zetten en ga je zelf, zonder begeleiding dus, aan de slag.

Na deze uitgebreide check weet jij dus waar jouw focus ligt en wat je kunt gaan veranderen om je eetpatroon en leefstijl positief te veranderen.

We hebben voor een check twee gesprekken: in het eerste gesprek vraag ik je de hemd van het lijf en maak vervolgens een advies. Dat bespreken we in een tweede gesprek. Kosten voor twee gesprekken en uitgebreid advies zijn € 150.

Samenvattend

  • 1e contactmoment: we inventariseren uitgebreid je eetpatroon en leefstijl, motivatie en doel;
  • 2e contactmoment: we bespreken mijn advies en gaan na wat voor jou de eerste stappen kunnen zijn;
  • Je investering voor deze uitgebreide check bedraagt € 150.

Aanbod 2: traject Een nieuwe kijk op eten

Je wil echt een verandering in je eetpatroon maar je weet niet goed waar je moet beginnen. Samen komen we daar wel uit! We kijken naar je eetpatroon en je leefstijl. Wat is je doel, wat is je doel op de korte termijn en hoe kunnen we dat doel weer in kleine stappen verdelen? En wat zou de eerste stap naar verandering kunnen zijn? Waarvoor ben je gemotiveerd?

We hebben vier contactmomenten en tussen die momenten in hebben we regelmatig contact via de mail. Je krijgt van mij support, tips en als je dat wilt opdrachten om zelf thuis verder te gaan. Dat helpt je om gemotiveerd te blijven. Als je daar behoefte aan hebt kan ik je voorzien van recepten. Ook kun je alle vragen stellen die je tussen de contactmomenten in te binnen schieten!

Na dit traject heb je je doel helder en weet je welke acties en stappen de juiste voor jou zijn. Je hebt de eerste stappen naar een ander eetpatroon gezet. Je weet hoe je verder kunt. Je hebt rust in je hoofd gekregen. Je gedachten en emoties rondom eten zitten je minder in de weg.

Samenvattend

  •  1e contactmoment waarin we kijken hoe je eetpatroon en leefstijl er nu uitzien;
  • 2e contactmoment waarin we verder inzoomen op je doel en motivatie;
  • 3e en 4e contactmoment waarin we je kijken hoe jij de eerste stappen naar verandering zet en wat je daarvoor nodig hebt; hoe je met je gedachten en emoties om kunt gaan;
  • motiverende mails tussen de gesprekken zodat je gefocust blijft;
  • opdrachten, tips, praktische tools, afhankelijk van je vraag;
  • je investering voor dit traject bedraagt € 269;
  • en je mag rekenen op een tijdsduur van in totaal ongeveer 3 maanden.

Meer tijd nodig?

Het kan natuurlijk dat je meer tijd nodig hebt (of jezelf meer tijd gunt). We kunnen het bovenstaande traject verlengen met zoveel contactmomenten als jij nodig hebt. Per contactmoment is dat € 55 en daarvoor sta ik een uur tot je beschikking en uiteraard voorzie ik je ook dan van tips en tools en motiverende mails.

Zo zet je nog meer stappen richting een gezondere en beter eetpatroon. Je eerste stappen zijn een gewoonte en een vanzelfsprekende verandering geworden. Als je een terugval hebt weet je beter waardoor dat komt en kun je die ook weer herstellen.

Vergoeding

Bij veel zorgverzekeraars wordt vanuit de aanvullende verzekering een aantal gesprekken bij een gewichtsconsulent vergoed. De vergoeding varieert van ongeveer € 50 en kan oplopen tot € 150. Omdat ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging van gewichtsconsulenten kom je daarvoor in aanmerking als jouw verzekering vergoedt. Bekijk het vergoedingenoverzicht op de website van Gewichtsconsulenten.nl.

Hulp bij afvallen in Leiden met lijstje en avocado

Ervaringen met mijn hulp bij afvallen

Vooral als je in het begin denkt; ‘ik weet niet of ik haar wel leuk vind,’’ is dat juist goed! We levelen goed, ik mag haar graag en vindt het heel fijn dat er open communicatie tussendoor op maat is via e-mail of WhatsApp.

Als er langere tijd tussen onze afspraken zat, mailde ze weer even hoe het ging. Ze is zeer betrokken en vriendelijk.

Na een sessie voelde ik me rustig, helder, in mijn kracht en met inzicht en een concreet plan. Ik vond het traject leerzaam, steunend, en ik kan het goed toepassen. Heel erg dank voor alles!

Inekes aanpak is geen lijstje met toegestane en verboden voedingsmiddelen, maar inzoomen op hoe eten voor jou werkt en wat je nodig hebt. Ze stelt veel vragen waardoor je zelf dingen gaat inzien. Ik kreeg praktische opdrachten waarmee ik een andere manier van omgaan met eten begon te ontwikkelen. Ik ben nu op het punt dat ik goed weet wat ik wil, wat voor mij de uitdagingen zijn en hoe ik daar mee om kan gaan.

Ik heb het hele traject als zeer prettig ervaren. Ineke luistert goed en geeft goede adviezen die makkelijk op te volgen zijn. En ze blijft je tijdens het hele traject stimuleren en motiveren. Het heeft me veel gebracht in mijn zelfkennis. Ik ging eigenlijk naar Ineke toe met het idee om af te vallen, maar gaandeweg kwam de focus veel meer te liggen op gezonde voeding, je prettig voelen in hoe je bent en meer te bewegen. Dit omslagpunt was voor mij een soort openbaring!

Ik was het zat om niet lekker in mijn vel te zitten. Ik bewoog te weinig en at niet altijd even gezond, dat wist ik ook van mezelf. Maar om er zelf iets aan te doen, dat lukte me niet.

Hulp bij afvallen in Leiden
Koken met plezier
Werkkamer Een nieuwe kijk op eten
Friet met feta
Ineke van Spelde bij kas
Hulp bij afvallen in Leiden met lijstje en avocado
Meeneem lunch
Zelf pizza maken tijdens hulp bij afvallen in Leiden
Broodje ei met avocado
Nooit meer op dieet en gewoon een taartje eten