Workshop desembrood bakken in Leiden
Je hebt misschien al een paar keer geprobeerd om zelf desembrood te bakken. Dat lukte best aardig.
Maar hoe je nou een zuurdesem starter maakt, dat is je niet helemaal duidelijk. En wat wordt er nu precies bedoeld met opbollen, vormen of insnijden? Waar laat je je zuurdesem als je niet elke dag wilt bakken?
Gezellige workshop desembrood bakken in Leiden
Ik laat je in een workshop van vier uur zien en zelf ervaren hoe je een desembrood bakt en hoe je je zuurdesem maakt en onderhoudt. Ik leg je het verschil uit tussen een moederdesem en een werkdesem. We doorlopen het hele proces: van mengen en kneden tot bakken en je gaat met je zelfgebakken brood en bolletjes naar huis!
Is dat moeilijk, zelf desembrood bakken?
Zelf brood bakken is makkelijk maar ook best een kunst. Zeker als je alleen water, meel en zout gebruikt. Je gebruikt een desem voor het rijzen. Na mijn workshop kun je overigens ook met gist of een voordeeg aan de slag. Net wat je het makkelijkst vindt. De basis is namelijk altijd hetzelfde: mengen, kneden, voorrijs, opmaken, narijs, insnijden, bakken.
Ook hulp na de workshop!
Als je mijn workshop hebt gevolgd, snap je wat er in broodrecepten staat. Je kunt daardoor elk recept zelf gaan uitproberen. En lukt het niet, dan kun je me altijd appen of mailen met je vragen.
Praktische informatie
Waar is de workshop
De workshop desembrood bakken volg je bij mij thuis in Leiderdorp, vlakbij Leiden. Daar is een grote, ruime keuken met genoeg plek voor 3 of 4 personen. Met zo’n klein groepje krijg je alle aandacht die je nodig hebt!
Wanneer is deze workshop?
Een workshop duurt 4 uur. Je boekt een workshop met je eigen groepje, op een door jullie zelf in overleg met mij gekozen datum en tijd. Dat kan bijvoorbeeld op zaterdagmiddag van 13 tot 17 uur, of op een doordeweekse dag van 10 tot 14 uur.
Wat kost de workshop en wat krijg ik daarvoor?
De kosten zijn voor 3 personen € 165. Voor 4 personen is dat € 200. Uiteraard worden jullie goed verzorgd met koffie, thee en wat zelfgebakken lekkers of een kleine, eenvoudige lunch (afhankelijk van de geboekte tijd). Vooraf krijg je uitgebreide informatie en alle recepten krijg je mee naar huis. En natuurlijk je zelfgebakken desembrood!
Wat moet ik verder nog weten over de workshop?
Deze workshop is vooral geschikt voor jou als je nog nooit, of nog niet zo vaak desembrood gebakken hebt, en nu wel eens wil weten hoe dat zit met zuurdesem, en wil begrijpen hoe de stappen van het broodbakken gaan. De workshop is ook geschikt voor jou als je daarnaast een leuke, leerzame én gezellige middag wilt hebben. En je mag de workshop nu meteen boeken als je geïnspireerd wilt worden om nu eindelijk zelf het desembrood bakken op te gaan pakken!
Ik werk met uitsluitend biologische producten.