Workshop vegetarisch koken in Leiden

In deze workshop vegetarisch koken leer je een vegetarische maaltijd samenstellen en je gaat zelf een aantal vegetarische gerechten koken en proeven!

Af en toe, of altijd vegetarisch koken

Je kunt best lekker koken, al zeg je het zelf. Je eet zelf (af en toe) vegetarisch. Of een huisgenoot wil vegetarisch gaan eten. En dat lukt natuurlijk best. Maar het is net niet helemaal zoals je het zou willen. Er ontbreekt iets. Je wil niet altijd die vegaburger gebruiken, maar hoe pak je het dan wél aan? Hoe kook je een lekkere maaltijd zonder vlees?

Gezellige workshop vegetarisch koken in de omgeving van Leiden

Ik laat je in deze workshop van vier uur zien en vooral zelf ervaren hoe je een vegetarische maaltijd kookt en samenstelt. Hoe gebruik je groenten, bonen, noten en granen in je maaltijd? En vooral: hoe doe je dat zo, dat je die vegaburger niet nodig hebt? En zonder dat je heel veel ingrediënten in huis moet halen, waarvan je je afvraagt of je ze ooit nog zult gebruiken?

Wat gaan we doen in deze workshop vegetarisch koken?

Tijdens deze uitgebreide workshop maak ik je wegwijs in de vegetarische keuken. Ik heb een simpel stappenplan voor je waardoor je altijd weet of je vegetarische maaltijd volwaardig is. En vooral leg ik je uit hoe je maaltijd lekker wordt! Je kookt een of twee gerechten. Na het koken gaan jullie alles samen proeven. Als er nog wat over is neem je dat lekker mee naar huis. Kun je thuis nog een keer nagenieten!

Workshop vegetarisch koken in Leiden

Praktische informatie

Waar is de workshop vegetarisch koken?

De workshop volg je bij mij thuis in Leiderdorp, vlakbij Leiden. Daar is een grote, ruime keuken met genoeg plek voor 3 of 4 personen. Met zo’n klein groepje krijg je alle aandacht die je nodig hebt!

Wanneer is deze workshop?

Een workshop duurt 4 uur. Je boekt een workshop met je eigen groepje, op een door jullie zelf in overleg met mij gekozen datum en tijd. Dat kan bijvoorbeeld op zaterdagmiddag van 13 tot 17 uur, of op een doordeweekse dag van 10 tot 14 uur.

Wat kost de workshop en wat krijg ik daarvoor?

De kosten zijn voor 3 personen € 145. Voor 4 personen is dat €165, voor 5 personen € 180 (in overleg is met 5 personen ook een optie). Uiteraard worden jullie goed verzorgd met koffie, thee en wat zelfgebakken lekkers. Wil je wijn bij de proeverij? Dan reken ik daar een klein bedrag extra voor.

Vooraf krijg je uitgebreide informatie en alle recepten krijg je mee naar huis. We werken voor 95% met biologische producten, en hier en daar misschien zelfs met wat kruiden en groenten uit mijn moestuin.

Wat moet ik verder nog weten over de workshop?

Deze workshop is vooral geschikt voor jou als je nooit of niet zo vaak vegetarisch kookt, en nu wel eens wilt weten hoe je zonder vegaburger toch een lekkere vegetarische maaltijd op tafel kunt toveren. De workshop is ook voor jou als je meer informatie wilt over vegetarisch eten, en welke voedingsmiddelen dan met name geschikt zijn, en hoe je die allemaal kunt combineren. De workshop is er voor jou als je daarnaast ook vooral een leuke, leerzame én gezellige middag wilt hebben. En je mag de workshop nu meteen boeken als je geïnspireerd wilt worden om nu eindelijk zelf zonder kookvrees vegetarisch te gaan koken!

Weten wat anderen van deze workshop vegetarisch koken vonden?

Ineke was heel behulpzaam. Duizendpoot. We waren met 5 maar liepen elkaar niet in de weg. Lekker buiten gegeten.t was heel gezellig!

Heeft inzicht gegeven dat een andere manier van koken ook lekker is! Heel goede voorbereiding. Alles was aanwezig. De locatie was helemaal oké! Alles goed georganiseerd.

Ik vond de workshop inspirerend. Resultaten waren heel lekker. Het was gezellig. Leuk om producten te gebruiken die ik eigenlijk niet kende en niet wist te gebruiken. Leuke recepten, ga ik wel maken.

Verrassende recepten met mooie smaakcombinaties. En attent dat we vooraf zoveel algemene informatie kregen over en rond vegetarisch eten. Ik zou het zeker aanbevelen. Ineke heeft een liefde voor koken en voeding en haar ”nieuwe kijk op eten” is er een die mij erg aanspreekt: vers, zelfgemaakt en gevarieerd.

Heel waardevol door het plezier en het lekkere eten. Ik heb geleerd dat ik heel lekker kan eten zonder smaakversterkers etc. Dat wist ik al maar nu ook zelf zo gekookt. Leuk!

Het is een leuke ervaring om onder professionele leiding te koken. Topsfeer.

Voorbereiding voor de workshop vegetarisch koken in Leiden
Wortelsalade met oikers
Appel aan boom
Rode kool met granaatappel
Snijbiet voor workshop vegetarisch koken in Leiden
Ineke van Spelde met eigen oogst peultjes
Paarse groenten
Boontjes in wording
Friet met feta
Druiven uit eigen tuin
Tuinboon avocadopuree met kruiden
Witte aubergine
Ineke bij keuken