Workshop desembrood bakken in Leiden
Je hebt misschien al een paar keer geprobeerd om zelf desembrood te bakken. Dat lukte best aardig.
Maar hoe je nou een zuurdesem starter maakt, dat is je niet helemaal duidelijk. En wat wordt er nu precies bedoeld met opbollen, vormen of insnijden? Waar laat je je zuurdesem als je niet elke dag wilt bakken?
Gezellige workshop desembrood bakken in Leiden
Ik laat je in een workshop van vier uur zien en zelf ervaren hoe je een desembrood bakt en hoe je je zuurdesem maakt en onderhoudt. Ik leg je het verschil uit tussen een moederdesem en een werkdesem. We doorlopen het hele proces: van mengen en kneden tot bakken en je gaat met je zelfgebakken brood en bolletjes naar huis!
Is dat moeilijk, zelf desembrood bakken?
Zelf brood bakken is makkelijk maar ook best een kunst. Zeker als je alleen water, meel en zout gebruikt. Je gebruikt een desem voor het rijzen. Na mijn workshop kun je overigens ook met gist of een voordeeg aan de slag. Net wat je het makkelijkst vindt. De basis is namelijk altijd hetzelfde: mengen, kneden, voorrijs, opmaken, narijs, insnijden, bakken.
Ook hulp na de workshop!
Als je mijn workshop hebt gevolgd, snap je wat er in broodrecepten staat. Je kunt daardoor elk recept zelf gaan uitproberen. En lukt het niet, dan kun je me altijd appen of mailen met je vragen.
Praktische informatie
Waar is de workshop
De workshop desembrood bakken volg je bij mij thuis in Leiderdorp, vlakbij Leiden. Daar is een grote, ruime keuken met genoeg plek voor 3, 4 of zelfs 5 personen. Met zo’n klein groepje krijg je alle aandacht die je nodig hebt.
Wanneer is deze workshop?
Een workshop duurt 4 uur. Je kunt een workshop boeken voor je eigen groepje. Dat kan voor 3 of 4 personen. Als je boekt voor 3 personen kan het zijn dat er nog een 4e cursist bij jullie aansluit.
Je kunt ook aangeven dat je alleen of met 2 personen bent. Dan probeer ik jou of jullie te koppelen aan andere geïnteresseerden zodat we weer een groepje van 3 of 4 personen vol hebben.
Je kunt een aanvraag doen voor een bepaalde datum. Ik geef dan aan of die datum beschikbaar is en wat eventueel de alternatieven zijn. In principe geef ik de workshop op doordeweekse dagen van 11 tot 15 uur, en op zaterdag van 13 tot 17 uur. In overleg is het, voor zover mogelijk, af te wijken van deze tijden.
Wat kost de workshop en wat krijg ik daarvoor?
De kosten zijn voor 3 personen € 175. Bij 4 personen is dat € 200. Een workshop kan in overleg met 5 personen geboekt worden, dan kost ie € 225. Boek je voor 3 personen en er sluit een 4e cursist aan, dan betaal ik je het verschil van € 25 terug.
Uiteraard worden jullie tijdens de workshop goed verzorgd met koffie, thee en wat zelfgebakken lekkers. Vooraf krijg je uitgebreide informatie en alle recepten stuur ik je achteraf per mail. En je neemt natuurlijk je zelfgebakken brood mee naar huis!
Tenslotte: ik ben fan van biologisch eten. Dus de koffie, thee, zelfgebakken taart en alle benodigdheden als meel en desem zijn uiteraard bio!
Wat moet ik verder nog weten over de workshop?
Deze workshop is vooral geschikt voor jou als je nog nooit of niet zo vaak desembrood gebakken hebt, en nu wel eens wil weten hoe dat zit met zuurdesem, en wil begrijpen wat de stappen van het broodbakken zijn.
De workshop is ook geschikt voor jou als je daarnaast een leuke, leerzame en gezellige middag wil hebben.
En je mag de workshop nu meteen boeken als je geïnspireerd wilt worden om nu eindelijk je voornemen om zelf desembrood te gaan bakken op te gaan pakken!











