Workshop desembrood bakken in Leiden

Je hebt misschien al een paar keer geprobeerd om zelf desembrood te bakken. Dat lukte best aardig.

Maar hoe je nou een zuurdesem starter maakt, dat is je niet helemaal duidelijk. En wat wordt er nu precies bedoeld met opbollen, vormen of insnijden? Waar laat je je zuurdesem als je niet elke dag wilt bakken?

Gezellige workshop desembrood bakken in Leiden

Ik laat je in een workshop van vier uur zien en zelf ervaren hoe je een desembrood bakt en hoe je je zuurdesem maakt en onderhoudt. Ik leg je het verschil uit tussen een moederdesem en een werkdesem. We doorlopen het hele proces: van mengen en kneden tot bakken en je gaat met je zelfgebakken brood en bolletjes naar huis!

Is dat moeilijk, zelf desembrood bakken?

Zelf brood bakken is makkelijk maar ook best een kunst. Zeker als je alleen water, meel en zout gebruikt. Je gebruikt een desem voor het rijzen. Na mijn workshop kun je overigens ook met gist of een voordeeg aan de slag. Net wat je het makkelijkst vindt. De basis is namelijk altijd hetzelfde: mengen, kneden, voorrijs, opmaken, narijs, insnijden, bakken.

Ook hulp na de workshop!

Als je mijn workshop hebt gevolgd, snap je wat er in broodrecepten staat. Je kunt daardoor elk recept zelf gaan uitproberen. En lukt het niet, dan kun je me altijd appen of mailen met je vragen.

Workshop desembrood bakken in Leiden - het insnijden van het brood

Praktische informatie

Waar is de workshop

De workshop desembrood bakken volg je bij mij thuis in Leiderdorp, vlakbij Leiden. Daar is een grote, ruime keuken met genoeg plek voor 3, 4 of zelfs 5 personen. Met zo’n klein groepje krijg je alle aandacht die je nodig hebt.

Wanneer is deze workshop?

Een workshop duurt 4 uur. Je kunt een workshop boeken voor je eigen groepje. Dat kan voor 3 of 4 personen. Als je boekt voor 3 personen kan het zijn dat er nog een 4e cursist bij jullie aansluit.

Je kunt ook aangeven dat je alleen of met 2 personen bent. Dan probeer ik jou of jullie te koppelen aan andere geïnteresseerden zodat we weer een groepje van 3 of 4 personen vol hebben.

Je kunt een aanvraag doen voor een bepaalde datum. Ik geef dan aan of die datum beschikbaar is en wat eventueel de alternatieven zijn. In principe geef ik de workshop op doordeweekse dagen van 11 tot 15 uur, en op zaterdag van 13 tot 17 uur. In overleg is het, voor zover mogelijk, af te wijken van deze tijden.

Wat kost de workshop en wat krijg ik daarvoor?

De kosten zijn voor 3 personen € 175. Bij 4 personen is dat € 200. Een workshop kan in overleg met 5 personen geboekt worden, dan kost ie € 225. Boek je voor 3 personen en er sluit een 4e cursist aan, dan betaal ik je het verschil van € 25 terug.
Uiteraard worden jullie tijdens de workshop goed verzorgd met koffie, thee en wat zelfgebakken lekkers. Vooraf krijg je uitgebreide informatie en alle recepten stuur ik je achteraf per mail. En je neemt natuurlijk je zelfgebakken brood mee naar huis!
Tenslotte: ik ben fan van biologisch eten. Dus de koffie, thee, zelfgebakken taart en alle benodigdheden als meel en desem zijn uiteraard bio!

Wat moet ik verder nog weten over de workshop?

Deze workshop is vooral geschikt voor jou als je nog nooit of niet zo vaak desembrood gebakken hebt, en nu wel eens wil weten hoe dat zit met zuurdesem, en wil begrijpen wat de stappen van het broodbakken zijn.

De workshop is ook geschikt voor jou als je daarnaast een leuke, leerzame en gezellige middag wil hebben.
En je mag de workshop nu meteen boeken als je geïnspireerd wilt worden om nu eindelijk je voornemen om zelf desembrood te gaan bakken op te gaan pakken!

Wat anderen vonden van de workshop desembrood bakken

Ineke heeft alle tijd genomen om naar elkaar te luisteren, vragen te beantwoorden. Het was heel relaxed. Heel aardige en lieve ‘’juf’’. Het was een superleuke informatieve middag, ik heb er echt van genoten!

De informatie was precies goed. Mijn hoofd was net een spons, net genoeg om alles te absorberen!

Deze workshop stimuleert om zelf brood te gaan bakken. Het was erg leerzaam en ook een gezellige dag. De info is best veel maar wel op een relaxte manier. De locatie is geweldig!

Wat een feestje deze workshop bij Ineke! Veel geleerd, uitstekend verzorgd, heerlijke lunch in fijne tuin en beladen met brood en koekjes naar huis.

Op de terugweg waren we het er alle drie over eens dat we een leuke, leerzame en gezellige middag hadden met elkaar. Gisterenavond van het mooie brood en broodjes geproefd en het smaakte heerlijk. Mijn man heeft een bakkerij achtergrond en hij was vol lof over het resultaat van onze bakmiddag. Leuk hé!

Een workshop broodbakken bij Ineke, dat is supergezellig, leerzaam en erg lekker. Zowel de lunch als het lekkers wat je zelf gemaakt hebt en mee naar huis neemt.

Desembroodbloem in oven
Ineke haalt brood uit oven tijdens workshop zuurdesembrood bakken
Cursisten van de workshop desembrood bakken in Leiden met zelfgebakken desembrood
Alles staat klaar voor workshop desembrood bakken
Graan voor desembrood
Desembrood broodjes
Workshop zuurdesem bakken, de uitleg
Resultaat workshop desembrood bakken in Leiden
Desembrood broodjes met granen tijdens workshop