Lees hier alles over: Blog
Zuurdesem pizza maken van deeg voor desembrood
Van deeg dat je normaalgesproken voor desembrood gebruikt kun je natuurlijk ook heel goed een zuurdesem pizza maken! In dit blog leg ik uit hoe je dat kunt doen. Een deegrecept met desem dat je altijd kunt aanpassen Begin bijvoorbeeld met een supermakkelijk deeg, dat...
Granen zonder gluten en de pseudogranen
Granen: wat zijn dat eigenlijk? Een verhaal over de verschillende graansoorten: deel 2: de granen zonder gluten en de pseudogranen. In het blog Granen met gluten: tarme, rogge en gerst vertelde ik over de graansoorten die gluten bevatten. Dat zijn vooral tarwe (en de...
Granen met gluten: tarwe, rogge en gerst
Granen: wat zijn dat eigenlijk? Een blog over de verschillende graansoorten: deel 1: de granen met gluten: tarwe, rogge en gerst. In deel 2 schrijf ik over granen met gluten. Heb je er eigenlijk wel eens bij stilgestaan hoeveel graansoorten er zijn behalve tarwe?...
Hoe zorg je voor voldoende eiwitten in een vegetarische maaltijd?
Wat je wilt weten over noten, pitten en zaden om zo voldoende eiwitten in een vegetarische maaltijd te krijgen Als je aan vegetarisch eten denkt, is de belangrijkste vraag misschien wel hoe je dan aan genoeg eiwitten komt. Je hebt dierlijke eiwitten en plantaardige...
Peulvruchten in een vegetarisch voedingspatroon
In dit blog vertel ik je meer over peulvruchten! De superfoods in de vegetarische en veganistische keuken. Peulvruchten… het ideale voedingsmiddel in een vegetarisch voedingspatroon. Waarom? Ze zitten vol eiwitten, en vezels en koolhydraten. Superfoods dus!...
Vegetarisch koken met kruiden en specerijen
Vegetarisch koken met kruiden en specerijen is niet moeilijk! Als je maar onthoudt dat je groenten als basis neemt. Veel en veel verschillende. Denk er dan peulvruchten, noten, pitten en zaden bij, vul aan met granen, en kies als je niet vegan eet, ook wat zuivel en...
Voordelen en nadelen van vegetarisch en veganistisch eten
Hoog tijd om de voordelen en nadelen van vegetarisch en veganistisch eten op een rij te zetten. Vroeger werd vegetarisch eten nogal geassocieerd met geitenwollen sokken. Niks mis met geitenwollen sokken, want ze zitten heerlijk warm. Maar de tijden zijn wel veranderd....
Alles over desem
Wat zijn de meest gestelde vragen over desem? In dit blog geef ik je antwoord op al jouw prangende vragen over desem. Vooropgesteld: het is eigenlijk heel makkelijk om met desem te werken als je brood wilt bakken. Makkelijker dan met gist, want het rijst letterlijk...
Hoeveel moet je bewegen?
Waarom is bewegen goed voor je en hoe zorg je dat je genoeg beweegt In dit blog staat de basis van wat je zou moeten weten over hoeveel je zou moeten bewegen, en hoe je dat dan doet. Zonder heel technisch te worden en met allerlei ingewikkelde oefeningen of...
Afvallen is moeilijk. Hoe hou je het vol? Drie voorwaardes om het afvallen vol te houden.
Afvallen is moeilijk. En het volhouden is nog moeilijker. Soms ben je de inspiratie even kwijt. Weet je niet meer waar je het allemaal voor doet. Of je hebt teveel honger, maar je weet niet wat je daaraan kunt doen. Of je denkt dat je niet genoeg discipline of...
Hoe kom je van je ongezonde eetgewoonten af?
Je gaat eerst op zoek naar wat voor jou ongezonde eetgewoonten zijn. Als je weet welke momenten dat zijn, ga je die momenten aanpakken. Niet allemaal tegelijk, want dat zou teveel van je wilskracht vragen. Want je zult merken dat die zal worden aangesproken! Iets wat...
Redenen die je jezelf vertelt om nog even niet te veranderen naar een gezonder eetpatroon
De balans opmaken van je eetpatroon Stel: je hebt besloten dat je iets wil gaan veranderen aan je eetpatroon. Want je baalt van jezelf. Omdat je toch weer een paar kilo bent aangekomen. Je weet dat je langzaamaan weer bent gaan snoepen. Je eet opeens weer drop,...